Waarom winterbanden?

Nu het weer kouder wordt, zijn overal weer reclames, acties en aanbiedingen van winterbanden te zien en te horen. Maar is het nou echt nodig om in de winter banden te wisselen? Of zijn die extra kosten overbodig? En als u ze aanschaft, is het dan slim om de winterband met velg aan te schaffen? Wij leggen het uit.

Korte remweg en meer grip

Het belangrijkste verschil tussen een zomer- en winterband is dat een winterband bewezen meer grip heeft en een kortere remweg. Bij temperaturen van 7°C en lager bieden winterbanden veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar ook bij lagere temperaturen en op droge wegen. De remweg kan aanzienlijk korter zijn bij het gebruik van de juiste banden. Dat scheelt zomaar tientallen meters.

Maximale rijveiligheid bij winterweer

Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Hierdoor presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden bij lage temperaturen. Dit betekent meer grip en minder kans op glijden. Dat komt uw veiligheid en die van uw medepassagiers ten goede. 

Minder slijtage van zomerbanden

Doordat de zomerbanden de helft van het jaar niet worden gebruikt, slijten ze in die periode niet en gaan zowel zomer- als winterbanden uiteindelijk dus twee keer zo lang mee. Bij Hyundai Devisch kunt u ze bovendien voordelig opslaan. Zo blijven ze in perfecte conditie.

Winterbanden bestellen

Bij Hyundai Devisch kunt u de perfecte winterbanden kopen voor uw Hyundai. We hebben altijd diverse sets op voorraad, zowel met als zonder (stalen) velgen en in diverse prijsklassen. Houdt u ook de verschillende aanbiedingen in de gaten? Gedurende de wintermaanden hebben we regelmatig bandenacties. Wij wisselen en monteren de banden met zorg. Wilt u meer informatie of wilt u weten welke banden passen bij uw auto? Vraag een vrijblijvende offerte aan!